mandag, januar 15, 2007

kombinatorisk kompetanse...

Om Second Life, onlinespillet eller egentlig metaverset, for oss voksne, i Dagens Næringliv fra lørdag finner du hvis du klikker HER.
Second Life er blitt kalt kimen til neste generasjons world wide web, der brukeren
opplever nettet tredimensjonalt. Man beveger seg gjennom, i stedet for å bla fra
side til side.
En super-sammensatt tekst! Sammensatte tekster; et nytt begrep i de nye læreplanene for grunn- og videregående skole... Et utvidet tekstbegrep: skrift, bilde, film og lyd. Som krever kombinatorisk kompetanse...
Jeg greide jo å få reka meg opp på Blindern på Pedagogisk dag den 3. januar og fikk med meg to bra foredrag (og noen ikke så bra..). Et av de bra var ved Gunnar Liestøl ved Institutt for medier og kommunikasjon: "Sammensatte tekster & digital kompetanse". Instituttet setter opp et tredagers kurs i vår med dette temaet, myntet på norsklærere i vgs. Det var også tema for tidskriftet Forskning viser nr 8 (19.12.06).
Nå er det forøvrig kommet e-portifolio med blogg på it's learning (Læringsplatformen som Akershus fylkeskommune bruker, tilsvarende Fronter som brukes i Oslo), som kan bli et hendig vertøy for å få til disse sammensatte tekstene. Så blir spennende om kan greie å bruke det i andre fag en norsk også.
Litt på siden, men HER finner du et slideshow om blogging i forbindelse med fjernundervisning. Jeg har min kusine fra Alta boende for 14 dager. Hun tar sykepleien ved hjelp av fjernundervisning (videooverføring av foredrag, veiledning og samabeid ved chat, skype.), men nå er hun på samling fra tidlig om morran til seint på kveld.
Her er forresten en REKLAME... for et firma som lager løsninger for RL-firmaer i Second Life. (Filmen er en såkalt machinima.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar