tirsdag, februar 06, 2007

Froskenyttp_nytt

Bevaring av det biologiske mangfold hører godt inn under PLURABELLAs naturlige interessevinge. På Nytt-på-nytt, NRK1, forrige fredag fikk hele Norges befolkning høre om de 1,7 millioner kronene som er bevilget over de neste 5 årene for å bevare den (i Norge) utrydningtrua damfrosken, Rana lessonae. 1, 7 milloner, det er det du må gi for en bitteliten hybel i Oslo for tiden... Satt opp mot hverandre: en bitteliten hybel i Oslo mot å kunne bevare en art fra utrydning.
Litt om norsk damfrosk HER. Der er det lenk til Handlingplan for damfrosk.

Utdrag:
Målet for [...] handlingsplanen er at det i løpet av planperioden (2006-2011) skal være etablert 10-15 lokaliteter med levedyktige og reproduserende bestander av damfrosk i det nåværende utbredelsesområdet. Av disse lokalitetene bør 3-4 være tjern og vann av en viss størrelse, og større enn dagens gytelokaliteter.


Slik jeg forstår det, etter å ha kikket litt på handlingsplanen, skal penga gå til å tømme plassene dems for fisk, som er den største fienden, og å hindre ny fisk i å gå inn i tjerna, og å grave noen nye dammer i området for å sette ut frosken der.
Se bilder av krypet HER.
Lykke til, lille damfrosk!

5 kommentarer:

 1. Frosker er jo regnet som lykkebringende i mange land. Jommen på tide de også får en handlingsplan.

  SvarSlett
 2. Anonym7.2.07

  Jeg har en venn som er med å redde ferskvannsøstersen fra utrydningsdøden. Froskene får ha lykke til! Bra noen bryr seg om de små og truede i vår mangfoldige verden.

  SvarSlett
 3. m-æ sa en liten grønn frosk en dag, m-æ sa en liten grønn frosk... Nokka skal jo folk ha å gjøre.

  SvarSlett
 4. Ja.
  Noen ganger fantaserer jeg om å overta stedet til faren min. Da skal jeg lage et lite naturreservat der (det er 8 mål...) med froskedam. Det lille jordet i skråninga skal bli skog for nattergalen å hekke i, rev og grevlig er velkomne, kanksje rådyra vil like seg enda bedre der da. Nå kommer de for å spise all nedfallsfrukta. Epletrærne skal få stå så lenge de gidder. Men all poppelen skal ned!

  SvarSlett
 5. Det var jommen en fin fantasi. Leser gjerne mer om den :~)

  SvarSlett