søndag, september 10, 2006

ja nå er'e høst igjen.. ja nå er'e høst igjen.. ja nå er'e høst igjen.. nå er'e høst igjen..


Astrid Runde Saxegaard er i gang igjen! Etter en pause inneholdende blandt annet 4 unger er Astrid tilbake med sine artige, fine, søte tekstilarbeider. Over: katalogbilde fra Høstutstillingen som åpnet i går. Samme dag: åpning på (Tekstil)triennalenOslo Kunstforening hvor hun også er med, og så er hun med på årets Østlandsutstilling. Jammen traff vi på selve jenta i går også, for keramikker Kristin Opem fra Verdalen hadde plukket Astrid opp på triennalen og tatt henne med for å møte meg på Kunstnernes Hus. Vi andre, Kjersti og Lisa, hadde ikke vært på høstutstillingsfesten eller åpningen. Vi sneik oss inn like før det stengte, bare for å ha tatt en titt. Det var jevnt over god kvalitet. Noen kjente som Bente Louise Aas med syk gul lampeskjerm mot caput mort-rød himmel, Randi Strand med stjerner og blindeskrift, Ester Maria Bjørneboe med en sky av bobleformer. Ellers; stor andel debutanter, tja, hvorfor ikke? Innholdet i mange av de arbeidene er ungdomsrelatert eller om unge voksne, "der hvor jeg er"-type kunst. Syns det er fint jeg. Kunne vært noen "her er jeg" av gamlinger også. Marianne Blankenborgs bemalte fotografier er vel det nærmeste når det gjelder det (hun er ikke gammel, men i denne sammenhengen.... i hvertfall voksen). Kjersti syns det hele var noe pubertalt, kan til dels være enig i det, men når kunstnerne er sånn bare så vidt passert puberteten, kan det være greit at de uttrykker noe om det, altså igjen "her er det jeg er nå". Noen "dette er verden nå": den betongmodulen utenfor var veldig fin, en del av israellernes mur mot terror. Jammen var det en video inspirert av Paul McCarthy der (en som maler med en lang pensel stukket inn i anus). Men vi var der altfor kort tid, så dette er bare et raskt inntrykk. Blir nok flere turer dit og da kan man gjerne få justert inntrykket sitt...
Men NRK må skjerpe seg nå altså! Satt hjemme og så gullrekka i går og makan til oppgulping av gamle fordommer, gamle utstitte liksomargumenter om kunst/ikke kunst/søppel og om kvinner/ikkekvinner/fotball/sytning! Æsj! Har de folka fått beskjed fra øverst hold at de skal holde gammel fordommer i live, eller er de bare så mugne? (Gi folk det de vil ha? Gi FrP-velgerne det de vil ha? Det er jo dem det er flest av her i landet. NRK er kanskje redde for å bli avskaffa etter at FrP har vinni neste Stortingsvalg. Så gullrekka slikker FrP oppetter ryggen i håp om å få beholde jobbene sine. Det får de sikkert, slik de holder på nå. Når skal Klassekampen starte egen TV-kanal? Jeg vil ha KlassekampenTV!)

5 kommentarer:

 1. Er ganske så enig i det siste. Det er et tragisk perspektiv. Var innom høstustillingen og syntes det var mye som var ok, lett blanding av teknikker og innhold. Likte den smukke grisen på trillebordet og de små rosa plysjgrisene som fasinerte alle barna. Har ikke fått vært på Oslo kunstforening ennå, men det blir vel til uka.

  SvarSlett
 2. Har du forresten vært på Nasjonalmuseet og sett på legobyggingen, det var kult!

  SvarSlett
 3. Jeg var innom legobygginga på Tullinløkka sist helg 1 time etter det hadde åpna. Da var det lite folk, men det har visst tatt av etter det. Har ikke vært der siden. Kanskje på fredag, da skal jeg ha med en klasse til byen, og så er det jo kulturnatt i hovedstaden.
  Den grå menneskegrisen på Høstutstillingen minna litt om Paul McCarthys Mechanical Pig, selv om McCarthy sin så helt ut som en gris og den pusta og så slutta den å puste.

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Jeg skal få sett høstutstillingen i løpet av uken. På Dagsrevyen viste de en dame som snurret noen dusker med vortene på de bleke puppene sine og de zoomet inn på en brunmalt tisstass. Så jeg gleder meg skikkelig til å se utstillingen. Bla. Bla bla. Sånn er det bare. Umodne journalister med ambisjoner om å klatre latterliggjør kunsten ved å ta ting ut av sin sammenheng…så utrolig forutsigbart. Etter innslaget humrer reporterne og smiler forlegent. Senere på kvelden når Skavland skal invitere en billedkunstner så er det en kvinne som viser stumpen sin. Gjesp…egentlig kjedelig å kommentere dette. På den måten risikerer jeg å bli stemplet som politisk korrekt, og det er, etter som jeg har skjønt, ingen ærestittel. Så da er det bedre å være rasistiskpornostjernesatandyrkermannssjåvenistblotter med sponset lyseblå nisselue fra se og hør, da er man kul da. Tenker sjæl liksom… hø, hø. Intet nytt under solen. You can’t beat them, men joine them…ikke foreløpig, nei :o) Kanskje jeg skal tilbringe førstkommende fredagsnatt i tigerstaden å oppleve kulturelt mangfold i beruset tilstand? www.oslokulturnatt.no

  SvarSlett