mandag, august 21, 2006

Søndagstur til Vestfossen

Rast ved elvebredden i Hokksund med kaffe og bursdagskake fra Lisas kontor. Bak ligger Øvre Eikers tusenårssted, en riktig nydelig elvepark med dikt og skulpturer. Lisa og Kjersti på bildet.

Vi ble så imponert over utstillingen på Vestfossen kunstlaboratorium, "Connecting people", at vi glemte å gå på Galleri Star hvor de for tiden viser et verk av Louise Bourgeois! Kunstverka på "Connecting people" er utlånt fra KIASMA, Finland og viser båder finske og internasjonale stjerner (Se lista.). Likte spesielt Pipilotti Rist sine videoer. Den eldste fra 1986. "I'm not a girl that misses much". Ellers var det både Kiefer og Rauschenberg, og Tapiés med en stor kurv i keramikk, og Nina Roos og masse mer. Mange utrolig bra enkeltverk.Arena Vestfossen så vi Østlandsutstillingen. Jeg syns det var mest gøy å se et arbeid av Astrid Runde Saxegaard. Hun gikk på tekstil på SHKS samtidig som jeg gikk på farge. Hennes arbeid er det teppet midt på bildet. Laget av forskjelliger tekstiler, nesta sammen med grove sting, men også malt på. Veldig lekent og fint, typisk Astrid! Kjersti var mest interessert i Freddy sitt trykk og Lisa likte best noen videoer av en som hun gikk i Trondhjem med.
I etasjen over traff vi på Karl i et av galleriateliérene der. Han gikk på metall da jeg gikk på farge.
Så mye å se! Og som sagt missa vi Bourgeois....

8 kommentarer:

 1. Anonym22.8.06

  Dette var litt av en fristelse. Kanskje det blir tur på flere for å se connections?

  SvarSlett
 2. Verdt turen, det var det.
  Utstillingen varer til 1. oktober. Østlandsutstillingen hadde siste dag i Vestfossen på søndag.

  SvarSlett
 3. Lisa venn av rotter23.8.06

  Hejsan Nina! En blev en toppen tur till Vestfossen! Både att åka bubbla, stanna för "fika-paus" (kaffe o kaka!)och uppleva Vestfossen! En utställning att rekommandera och lokalerna var imponerande! Dit åker jag gärna igen! Jag som är en stor förekämpare för råttornas rätt till ett långt och gott liv hade ett stort motstånd till att beträda fiendens mark (herr Viskum)men det var mindre av söta oskyldiga råttor än jag föreställt mig. Blev helt överraskad av att möta all internationell stor konst i digra lokaler ute på landet i Norge! Var åker vi nästa gång? Jag blir med!!! :)

  SvarSlett
 4. Anonym24.8.06

  Neste gang kan dere kanskje reise til Galleri Trafo i Asker? De åpner på lørdag og de har fått til en salgsutstilling med Damien Hirst utpå høsten. Ellers har de Asker kommunes samtidskunst-samling der, visstnok... Jeg skal dit, før eller siden, så hvis jeg får bli med sier jeg ikke neitakk :-)

  SvarSlett
 5. Kjersti driver også og maser om denne trafo. Hun vil på åpningen på lørdag. Ja, kanskje vi tar en tur dit da, og så på KEM-festen på Blå. Pernille kommer også på Blå. (Jeg tror jeg må melde meg ut av S.A.T.S... får aldri tid til å gå dit.)
  Galleri Trafo De statser stort sett på gutta da, kan man se av utstillingslista. Er der intet nytt under solen?

  SvarSlett
 6. Hm, noen jenter er det, jo jo, men er det ikke på tide med 50/50 snart? MÅ det ALLTID være flest gutter? Eg berre spyr.

  SvarSlett
 7. Anonym25.8.06

  Vi får vel markdesføre oss selv og bidra til 50/50 på den måten?

  SvarSlett
 8. Du kan finne I'm not a girl that misses much her: http://www.ubu.com/film/rist.html

  SvarSlett