mandag, desember 18, 2006

Yuletide Cheer

En artikkel jeg fikk anbefalt av Madeleine på møtet i Second Life Humanism; "Yuletide Cheer", den handler om litt av hvert historisk og annet omkring denne julefeiringene vi nå er inne i. På møtet i kveld (dvs søndagkveld) var temaet "krigen mot jula" eller the war on christmas. Preget av hva som foregår i USA. Humanistene(?) forsøker å innføre Happy holidays! (holiday av holy day, da er man jo like langt...) som hilsen isteden for Merry Christmas!
Her f.eks O'Reilly på Foxnews som påstår at noen butikker har forbudt sine ansatte å si Merry Christmas! til kundene.
På Wikipedia: Christmas controversies.

Heldigvis har vi vårt GOD JUL! Som det fremgår av artikkelen over er det et gammelt førkristent ord. Så slipper vi å krangle om hva vi skal ønske hverandre enten vi er kristne eller humanister eller hva.

1 kommentar:

  1. Som et apropo leste jeg nettopp at kun ett av 100 julekort i USA har et religiøst motiv. For meg er julefeiringa til minne om Jesu fødsel, og jeg kunne godt ha klart meg fint uten alt kjøpehysteriet som bare blir verre og verre. Jeg føler meg kvelt av å taa en tur i byen nå om dagene. Vi blir ikke noe bedre av dette gaveutvekslingsritualet. Men hva feirer man jula for hvis man ta bort det kristne budskapet.. for meg kan man gjerne la det være en alminnelig søndag. Jeg tror Gud gråter over menneskenes likegyldighet. Et sukk fra andre siden av bordet. God jul.

    SvarSlett