lørdag, november 17, 2007

Astrid Runde Saxegaard på SOFT


SOFT er det forholdsvis nye (1 år gml) galleriet til Norske Tekstilkunstnere som ligger neddi Rådhusgata nr 20 (Oslo).
20.oktober åpnet Astrid Runde Saxegaard utstilling der, kalt KRYPTO. Bildene her er fra åpningen. Utstillingen står fram til 9.desember.

Her er Astrid i sin fantastiske åpningssølvkjoledrakt foran et teppe med påsydde blomsterbokstaver. Det står kuk og fitte må sammen sitte..... "Ka e det no ho har funne på, det komme no folk te å sei," sa kunstneren selv. Jeg trudde jeg var vulgær jeg. Jeg var, nå er jeg helt engel. Men Astrid som var den engærn da vi begynte på Kunstoghåndverksskolen i 1990, hu som syns jeg var så skummel og skremmanes...Hm. Jaja, hu skremmer ikke meg med detta, men det er selvsagt alltid litt skummet å vise fram... skumle ting, om sex og død og sånt, syns det er dødskult jeg. Jo verre, jo bedre,
noe Lotte Konow Lund tok opp i sin åpningtale for Astrid; det abjektive ved hennes arbeider.


"Elg" heter dette teppet.

Nå på torsdag, den 22. november kl. 18.00 blir det artist talk på SOFT med Astrid Runde Saxegaard og kunsthistoriker Janicke Iversen, som har skrevet om Astrids arbeid i katalogen til utstillingen KRYPTO.

Dette teppet heter "Carpe diem".
Astrid viser også en video som heter "Rebecca".

2 kommentarer:

  1. Interessant, der skulle jeg ha vært, men må på styremøte i Estetisk forum.
    Får prøve å stikke innom der en av dagene.

    SvarSlett
  2. Det minner meg på at jeg må få med meg flere utstillinger. Kanskje denne etter at jeg har sett Espolin. Morsomt å lese kunstanmeldelsene dine.

    SvarSlett