lørdag, november 17, 2007

Free the avatars

I.B.M. og Linden Lab, skaperen av Second Life, syns det er på tide å sette avatarene fri, det kunne The New York Times melde den 10. oktober i år. Det vil si de vil oppheve grensene mellom de virtuelle verdenene slik at vi kan gå fra Second Life rett over i WOW eller Runescape og få med oss utseendet, klærne og navnet vårt, kanskje også ryktet og bankboka. Lurer på hvordan det blir med våpna og trofeene. Alt for å skape et virkelig 3D internett. Selskapene har planer om å utvikle en åpen standard som skal gjøre det mulig få avatarene våre å bevege seg fritt fra verden til verden. Noen sier i en kommentar til denne artikkelen at det var det planer om før også, i 1996, men det blei aldri satt ut i live. Men med tanke på hvordan nettet har utviklet seg i det siste når det gjelder folks bruk av det til sosiale nettverk og alle penga som ligger i det, så er vel sjansene for at noe slikt blir realisert større nå enn før. For teknisk sett er det sikkert mulig.

Ja, jeg vet jo at det er mulig. Tran Spire viste nemlig sin performance i Second Life den 20. oktober: "Wow! Tran Spire visits World of Warcraft". Han viste en video fra sitt besøk i WOW på skjermer rundt scenen og på kapper som vi fikk låne og ha på oss for anledningen. Se bare her:

Tran Spire er altså han med det turkise håret og den magenta-prikkete drakten, hvis det skulle være noen tvil om det.
Her står vi ute på scenegulvet med videokappene på. Den samme videoen med Tran i WOW vises både på kappene og på skjermene langs gulvet. Tran Spire helt til venstre i bildet.

Performancen ble vist under Second LIVE, også kalt Virtual Flux: two afternoons of interventions in Second Life, som var en del av the LIVE Biennial of Performance Art, arrangert av Western Front fra og i Vancouver 18.-22.oktober, 2007.
Tran Spire (rl Doug Jarvis) planlegger ekspedisjoner over i andre virtuelle verdener etterhvert og jeg regner med at han vil dele sine erfaringer med oss i en eller annen kunstnerisk form.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar