torsdag, mai 18, 2006

Migrapolis på 17. mai,

så du det? Da så du Agnete fra Stavanger som har gifta seg med Rony fra Peru. Det er niesa til Anne, ja dere veit, Anne i Stavanger....
Agnete og Rony fikk først ikke innvilga familiegjenforening fordi hun er under 23 år og hadde ikke fast jobb med inntekt over 160 000 kr i året. Hun hang opp plakater over hele Stavanger med forespørsel om jobb og forklaring av situasjonen. Hun fikk en jobb. Så da ordner det seg kanskje for dem allikevel.
Artig å se Helene (mor til Agnete) og Kristian (pappan) på tv'en. Dem virka liksom så "fornuftige". Men dem er jo gamle hippiær...., og jenta er som snytt ut av eh- dem... Hare Krishna og alt. Fant ikkeno særlig om Helene og Kristian på nettet bortsett fra litt info på denne siden. Har dem ikke webside eller?
Hvis du ikke så Migrapolis på 17. mai kan du finne episoden ca her på nrk.no. Episoden heter Snipp snapp snute.

4 kommentarer:

 1. Anne har problemer med å få opp sia mi. Skjønner ikke...
  Agnete og Leon har ikke hørt no ennå så dem veit ikke om'n Leon får bli. Kanskje dem må dra et annet sted i verden da, hvis dem vil værra sammen. I hvertfall inntil hun er fylt 23.

  SvarSlett
 2. En rørende historie. Håper det ordner seg. Det er jo forferdelig at det skal være så vanskelig. Vi vet ikke hvor godt vi har det som er beskyttet på alle kanter, og mitt liv er vel ikke annerledes enn andres. Det er en grusom kamp å kjempe, men jeg ønsker dem lykke til.

  SvarSlett
 3. Anonym22.5.06

  Norge er et pottitland. Alle går rundt og tror at man er så jævla heldig hvis man får bo her, men jeg har bodd i andre land og synes at nå bor jeg her til tross for i ikke på grunn av. Land med mye dårligere økonomi og mye større problemer tar imot andre som har det dårligere enn dem. Her er det snakk om kjærlighet mellom to unge mennesker. Hvorfor i huleste kan de ikke få være sammen her til lands??? Fatter ikke, asså. Skal Norge være et slags fengsel, eller? Er det et sosialdemokrati å skryte av? At vi er trygge her er fint det, men skal vi isolere oss helt? Da ender vi vel opp som en gjeng innavla idioter som er nødt til å tørke ræva på hverandre fordi vi glemte at vi er avhengige av innvandring for å få nok folk i nye generasjoner til holde samfunnsstrukturen oppe. Og hvor ble det av alle de fattige og sultende nordmenna? Tok ikke de båten over dammen eller beina fatt til kontinentet, kanskje? Peace and love...

  SvarSlett
 4. Må vel værra no med Utlendingsloven, kap 3 §9, at han må være sikret underhold for å få oppholdstillatelse? Selv om dem er gift. Men at regla er strengere for dem under 23 år. Blei ikke dette forandra på for ikke så lenge siden for å forhindre profomaekteskap, tvangsgifte, (søskenbarngifte?) blandt veldig unge, som inngås for å hente slektninger til Norge?

  SvarSlett