tirsdag, mai 30, 2006

Sound of mu

Sound of mu i kveld. Sound of mu, MARKVEIEN 58 Lansering av vårnummeret på nettstedet nypoesi.net. Tittel:> > > Språkbeherskelse.
Nypoesi er et skandinavisk nettidsskrift for internasjonal samtidspoesi,> > > redigert fra Oslo.
Opplesning av Caroline Bergvall, Johan Jönson, Joaar Tiberg, Monica Aasprong og Martin> > > Glaz Serup.
Det var litt for alvorlig syns Line, Jorunn, Tonje, Håvard og jeg. Husker jeg likte så godt Caroline på Oslo Poesifestival i høst da hun leste på frosken. Flere brukte sterk rytme i uttrykket sitt, gjentakelser. Men lite humor. Er lik intelektuelt?

I kveld fikk jeg vite at jeg er medlem av kvinnegruppa Reidar. Det er jo sympatisk for en forening å melde inn folk uten at dem veit det sjøl (forresten,... minner det ikke litt om statskjerka). Det nye underskog-konseptet kan jeg dog styre meg for. Aristokratisk, anti-demokratisk, proteksjonistisk nettsted som rekruterer det unge "being in the know"-folket i det norske kunst- og kulturlivet. Du kan ikke melde deg inn selv. Du må bli innvitert av en som er innenfor, en som er med i "lauget". Det stinker av frimureri! Det er kammeraderi satt i system!

Men tilbake til Sound of mu. (Der kunne man gå rett inn døra og sette seg.....) Morsomt var det å treffe på Ingebjørg, gammal bekjent og klassekamerat fra Hokksund gymnas, naturfaglinja. Vi hadde 25-års jubileum som russ i vår, men jeg dro ikke på samlingen. Jo, Ingebjørg er med og drive Sound of mu.
Et lite, enklet og fint lokale som man kan leie for små kulturarrangementer, konserter, opplesning, utstilling.

7 kommentarer:

 1. Anonym31.5.06

  Hei Nina:-)
  Anngående "Reidar" så gjør vi det litt omvendt; får inn medlemmer i en foreløpig ikke eksisterende klubb. Men vi er ivrige som barn, fyllt med ideer. F.eks være menn for en kveld. Eller ha tema kvelder? Første prøve er jo på Nakholmen 30.juni, både for single og usingle, så får vi se hvor det ender...
  Sound of mu i går var rytmisk, men hvem taler de til? De intelektuelle? Jeg hadde tankene et annet sted; mitt tidligere forhold med en Mu....
  God dag:-)Hilsen Line

  SvarSlett
 2. Anonym31.5.06

  Heia Reidars! Enig med deg om dette intellektuelle snikk-snakket som får sine små vulkanske utbrudd i obskøniteter. Veldig sterotype typer disse elite-poetene. Liker Volapük bedre, jeg... Men det skal de ha: Rytmeseksjonen var bra! (rimte, jo!)

  SvarSlett
 3. Mu-kvelden var lansering av vårnummeret av nypoesi.net, men det har ikke kommet opp noe nytt der ennå.....

  Ang Nakholmen, skal alle vi andre være menn og Aud(?) være prisesse?

  Tror mu-kvelden hadde vært bedre hvis oppleserne hadde vært mer forskjellige. Plurabella!

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. For å snakke for egen del, var jeg litt for utslitt til å høre poesi den kvelden: jeg var nok ikke i et nøkternt, positivt lyttende og objektivt analyserende humør. Var mer i mood for rock’n roll osv + at jeg jo hadde tatt to øl før jeg ankom sound og mu (hyggelig sted :). Jeg likte MYE av det jeg hørte, men litt vel alvorlig, ja. Hvert innslag litt for langt kanskje? Uten å være noen stor kjenner av poesiens og lyrikkens historie, vil jeg kanskje påstå at det å kalle tidsskriftet Nypoesi, kanskje er en anelse over ambisiøst / pretensiøst? Og angående Underskog, så tror jeg vi får plante vår egen skau. For jeg spurte en klassekamerat av meg om hun ville melde meg inn, men det gikk visst ikke for medlemmene har en inkubasjonstid (?) + at de har invitasjonsstopp! Sånn er livet, Nina. Jeg (kanskje også du) tilhører en kategori mennesker som verken får sitte i VIP losjen eller være med i de sagnomsuste undergrunnsbevegelser. Altså: Nå er det på tide å innse at jeg er verken som fuglen på kvist eller blant de kule og glade lakser. Drøm søtt.

  SvarSlett
 6. Anonym2.6.06

  På prinsesse Aud's aften er vi oss selv. Tema 'Mann for én aften' kommer til høsten. Vi kan jo ikke kle oss ut som menn, med alt det håret de har, i sommervarmen, vel? Nei, sommerkjole og nakenbading pluss tiara til prinsessen er vel flott?

  SvarSlett
 7. Håper noen inne i underskogen har vett til å sabotere opplegget dems innefra.
  Lurer på hvor de plasserer seg politisk de folka bak underskog, når de prøver å gjøre norsk kunst- og kulturliv til en lukka klubb. "Livet" er lukka nok som det er. Vi trenger virkelig ikke et nettsted som forsterker kameraderiet i lille Norges lille kunstliv. Landet er vel heller ikke så stort at kunsteliten trenger å frykte å bli invadert av de grå, grusomme horder, eller? Er det det som har skjedd? Det blei ikke så ekslusivt som dem hadde tenkt?
  Nei, jeg veit ikke hva dem egentlig har tenkt, bryr meg ikke om å vite det heller, for jeg mener prinsippet dems stinker uansett en mulig god hensikt bak. Så sånn er det.

  SvarSlett