mandag, mai 22, 2006

Store spenninger i uke 21

knyttet til to ting:

1. Blir det lærerstreik fra den 24. mai? Høyst sannsynlig. Blir jeg/vi/vår skole tatt ut i streik? Mindre sannsynlig. Vi (Utdanningsforbundet) har bra streikekasse, men man får vel ikke det samme fra streikekassa som man skulle fått i lønn.... Så det kan være en fordel å ikke bli tatt ut. Men det er jo bare å streike i vei hvis vi blir tatt ut. Nei, jeg ser her at vi ikke blir tatt ut i første omgang i hvertfall. De som blir tatt ut befinner seg i Alta, Fredrikstad, Tønsberg og Trondheim + noen i Oslo. Den største spenningen er selvsagt om vi lærerne når fram med våre krav, eller om det er KS som vinner fram. SV-politikkerne rundt om skjelver i buksene om dagen. Å legge seg ut med lærerne er ikke god (valg)butikk for dem, for de henter jo en god del av velgerne sine blandt lærerne.... AP'ere er også bekymret (her). Så det er stor spenning knyttet til forhandlingsresultatet. Hvis lærerne må fire på krava kan vi se begynnelsen på en helt annen type skole i Norge om noen år. Fra Utdanningsforbundets synspunkt: ikke en bedre skole...., og muligens heller ikke fra regjeringens synspunkt? Så hvorfor skal vi gå inn på den leia da?

2. Spenning nr 2. Jeg skal til Barcelona i noen dager. Sammen med Lisa, Pernille og en gjeng reiselivsjenter. Har ikke vært i Barcelona på ve-e-eldig lenge. Spenningen har også med at jeg må være borte fra pc'en min. My God, jeg tror jeg har blitt helt hekta sånn som de kinesera dem viste på Dagsrevyen i går. Jeg fant ikkeno om de kinesera, men her står det om norske internettavhenginge.
"Når man ikke får vært på Internett, eller prøver å kutte det ut, blir man i dårlig humør og kan utvikle depresjon og angst,....",...,,

3 kommentarer:

  1. Dere er noen svinaktige heldiggriser. Håper dere får det moro, hyggelig og interessant. Regner med å få fyldig referat på bloggen. Vi ses i alle fall på sound of mu på tirsdag.

    SvarSlett
  2. God tur jenter!

    SvarSlett
  3. Heldiggrisen. Jeg bare drømmer om det, om Barcelona altså. Det ble ingen streik, men faren er ikke endelig over da det skal stemmes over - i allefall i Oslo. Så da får man holde ut litt til..

    SvarSlett