søndag, mai 14, 2006

Riddu riddu bilag i Nordlys 13.05.06

Med lørdagens Nordlys kom programmet for årests Riddu riddu-festival som går i Gaivuotna/Kåfjord i Troms 11.-16. juli. Programmet ligger også på riddu.com.
Tidligere i vår fikk jeg en e-post om jeg ville være med på gratulasjonsannonse i programmet. Som jeg skrev om her.
Riddu fyller 15 år i år. Gratulerer!
Så jeg blei med på den annonsen jeg. Når jeg så annonsen tenkte jeg, gud, det er jo bare firmaer og foreninger også meg, har jeg misforstått noe her eller, men neida, ved nærmere opptelling er det sånn halvt om halvt med privatpersoner og firmaer....
Jeg skal jo ikke dit, men heldige de som skal. Mari Boine er på hovedscena lørdag 15. juli. Jeg har den nye plata hennes, Idjagiedas, gående hele tida når jeg sitter på pc-en. Heldigvis var jeg på den konserten hun hadde ute på Ekely i Munchs vinteratelier. Men jeg fikk ikke med med konserten på Rockefeller for en uke siden. Unni var der.
Ser de skal ha språkvandring på Riddu i år også. Lære litt samisk mens man går fjelltur. Vi var med på den første, jeg og kusine Irene fra Tromsø, i 2004. Da gikk vi fra Kautokeino, eller fra Saitejavre og over til Golmasj (bil ned til Manndalen). 18 stykk var vi, i alder fra 14 til fler og seksti. Det var uforglemmelig takket være initiativtaker Berit Sivertsen og ofelasj Ellen. I år skal de gå fra Skibotn til Manndalen. Du burte bli med hvis du kan!

4 kommentarer:

 1. Hei
  Viktig annonsering selv om æ nok ikke kommer dit i år heller. Regner med at du mener 15. juli og ikke 15.mai på konserten med Mari. Riddu riddu er en enormt viktig plattform for den unge samiske identiteten, og Kåfjord i Troms må være et godt stedsvalg, her har samisk og norsk vokst i hverandre som språk på tvers av tokulturaliteten(..et nytt ord mon tro..)

  SvarSlett
 2. Å, takk for det våkne øye! Nå har jeg rettet det til 15. juli.
  De har gjort en kjempejobb, de ildsjelene som dro i gang festivalen og alle som siden har vært med.

  SvarSlett
 3. Hei Nina! gratulerer med 17. mai!!
  jeg opdaget nettopp at du har funnet meg igjen! Blogger er topp, som du ser renner alt ut på nettet fra meg nå. SUPERT med Bente!! du må gratulere henne så mye!! det er virkelig fortjent!!Yngvar L

  SvarSlett
 4. Jeg skal gratulere henne. Det dryppet noen kroner på Yngvar også etter det jeg kan se av listene.
  Yngvars blogg her. Skikkelig bra at du/han pøser det ut i halvoffentligheten=bloggosfæren. Ta en titt!
  (Jeg og Bente og Yngvar gikk i Stavanger sammen, og Anne, Andreas, Ann. Hvem fler? Reidunn. Hm.)

  SvarSlett