søndag, oktober 22, 2006

Anne Biringvad: JUST PAINT


Anne åpnet sin maleriutstilling, "Just paint", på Galleri Semmingsen i går og masse folk kom for å se og noen for å kjøpe. Alle de store bildene ble solgt! Men kunstneren selv sa at det viktigste for henne nå er hvor hun selv har kommet "oppi hue sitt". Vi trofaste Anne-tilhengere konstanterer at menneskefigurene har forsvunnet fra hennes bilder. Nå er det bare maleri, eller bare maling? Maling, å male, strøk, farger, komposisjon, det er det det handler om nå, og vi var enige, alle som var der, at Anne har tatt et nytt og flott skritt videre og blitt enda bedre! Mange mente at det grågrønne bildet som heter "Pond" var det alle beste.... Det er så fritt og herlig malt, og samtidig gir det en litt mystisk romfølelse som blir et landskap å gå inn i, spenningfylt og vakkert, fortrollet kanskje. Päivi Laakso har skrevet en liten tekst i katalogen. En tekst som bygger på Päivis personlige opplevelser sammen med Anne og av Annes bilder, ikkeno kunsthistoriske betraktninger, men subjektivt og nært, og veldig bra!
På bildene her ser vi Anne blandt publikum, Anne i en diskusjon om farger med en ung tilskuer, og "Pond". Sjekk Galleri Semmingsen for mer om Anne. Der finner du også Päivis tekst.

PS. På en hjørne et steinkast unna ligger Galleri Sand, som viser Vebjørn Sands maleriutstilling "Å bli mann". Klassekampens anmelder Tore Næss skriver, 21.10.06, "Å male kan kanskje være et forsøk på "å bli mann" i dag. Det er naturlig å forstå Sand i retning av at det er det for ham." Om det er så eller så; tror ANNE er inne på noe vesentlig: JUST PAINT!

6 kommentarer:

 1. Var ikke Giske der???

  SvarSlett
 2. Spørs om ikke han var oppe på Vebjørn Sand utstillingen og så på portrettet av kameraten sin, Ari, kanskje med tanke på å bestille et portrett til seg selv til Kulturdepartementet og kanskje et til Rocknrollmuseet også. Selv om jeg syns Anne er mer rockenroll og mere mann enn Sand.

  SvarSlett
 3. Anonym24.10.06

  Jeg skal ikke si noe om bildene til Vebjørn. I.o.m. at jeg gikk i klassen hans på Steinerskolen, i motsetning til Almås i Nytt på nytt, som ikke kunne erindre denslags. Hver sin smak, ideologi og stil. Husker at han var den eneste i klassen som tegnet med svart og kun svart og gjorde opprør mot Frøken som hadde forbudt svart og bedt foreldrene fjerne den svarte Stockmar'en fra skrinene våre. Kanskje han var rock'n'roll i 1. klasse? Har personlig likevel mer sansen for å kline løs og bare MALE. Det er så deilig!!!

  SvarSlett
 4. Trodde han var blitt som han er blitt FORDI han gikk på Steinerskolen og GJORDE DET DE VILLE. Og så er det omvendt... Interessant.

  SvarSlett
 5. Det høres spennende ut. Skal hilse fra Päivi, hun var på skolen i dag med et interessant program om sitt forfatterskap og sitt kunstneriske uttrykk!(som en del av Den kulturelle skolesekken)

  SvarSlett
 6. Takk for det Unni.
  Skulle gjermne hørte Päivi selv jeg.

  SvarSlett