søndag, oktober 22, 2006

Pressemelding:

Plurabella melder: Trond Giske, det Kongelige norske Kulturdepartement, har bestemt, etter å ha mottatt inspirasjon fra Landsforeningen Norske Maleres juleutstilling (LMN), hvor kunstnerne må levere malerier i A4-format, ja, dette fikk Trond Giske til å bestemme at han selv skal kuratere neste års Statens kunstutstilling/Høstutstillingen (2007). Formatet blir fastsatt til A3 (for å slå på stortromma). Prisen pr verk, atter inspirert av LNM som tar 1000 kr pr A4, blir da henholdsvis 2000 kr for 2-dimmensjonale verk og 3000 kr for 3-dimmensjonale verk. 50% av inntektene fra neste års Statens kunstutstilling/Høstutstillingen skal gå inn i byggefondet til det nye Rocknroll-museet i Trondheim. Tittelene på neste års Høstutstillingen blir også noe begrenset, da titlene vil bli slik: "Neger uten genser nr .....". (Fordi rocken stammer fra Afrika.) Verkene på utstillingen vil deretter få hvert sitt unike nummer nummerert etter en liste bygget på forbokstaven i kunstnernes etternavn.
Foto: Bjørn Sigurdsøn/Statsministerens kontor

10 kommentarer:

 1. hey nice blog, remember to visit my blog at netfera

  SvarSlett
 2. Pernille Rosfjord24.10.06

  Jo flere fluer i en smekk jo bedre. Få effektiviteten opp nå! Hi,Hi,hi
  Pernille

  SvarSlett
 3. Du er en skikkelig tøyse og tulle jente du Nina.

  SvarSlett
 4. Men det er jo tross alt bra at noen tar på seg oppgaven både å effektivisere og strukturerer et noen kaotisk kunstliv.

  SvarSlett
 5. Ja, det er vel derfor Trond Giske har kommet med dette utspillet tenker jeg.

  SvarSlett
 6. Kanskje han kan male bilder selv...sånn at han kan spe på statsrådslønnen. På min blogg er det et eksempel på politiker som pøver seg som dramatiker. Det blir ikke mye dramatikk av det, nei.

  SvarSlett
 7. Kan hende han ikke duger, men statsbudsjettet for kulturelle formål har økt med kr. 523.8 millioner kroner, og det er jo for litt å regne i vårt lille land, eller..sjekk http://odin.dep.no/kkd/norsk/aktuelt/nyheter/043031-070563/dok-bn.html
  -men som sagt, noe kan ha gått meg hus forbi

  SvarSlett
 8. Det store kritikken av kulturbudsjettet har uteblitt i år.... Det har vel sine grunner. Mulig Giske er en av dem. Dem sier det dem som har noe å si at han har peil på det han driver med. (Unnskyld, unnskyld Giske. Skal aldri trekke deg inn i en spøk igjen.)

  SvarSlett