søndag, oktober 08, 2006

Hilmar på HøvikoddenHøvikodden vises for tiden en kjempestor utstilling (retrospektiv) med Hilmar Fredriksen. Den måtte jo jeg og Kjersti ut å se på fordi det er jo vår "gamle" professor fra SHKS. Artige gjensyn med Hilmars underfundige univers. Noe vi ikke hadde sett før er "Kartoteket", en samling med (tror jeg) idéer og utprøvinger (vi har hørt om den, men ikke sett den før...). Det er det feltet satt sammen av små formater som sees på bilde over.

Men det morsomste av alt, kanskje det fineste verket på hele utstillingen, syns jeg er det foto- og avtrykk-arbeidet som er signert av Hilmar og Gerd Tinglum, som er fra deres felles spede ungdomstid (på Akademiet?). På det første bildet har han tegnet noe i sitt ansikt og trykket ansiktet sitt mot hennes for å avsette sitt avtrykk og så er det også et rispapir med avtrykket. På bildet ved siden av er det hun som har tegnet noe på ansiktet sitt og laget avtrykk på han. (Tror jeg da, det er i hvertfall hva jeg tenkte om hvordan det ble laget...) Så søtt! Så sympatisk! I love it! (Jeg sa det til Gerd og, at jeg syns det var det fineste arbeidet.... ! Det må du si til Hilmar!", sa hun.)

2 kommentarer:

  1. Takk for informasjon. Jeg får ta en tur i HO…det er jo i mitt nærområde. Forresten fint bilde du har av deg selv på bloggen. Veldig bra.

    SvarSlett
  2. Takk. Det har tatt sin tid å få et bilde på plass du!

    SvarSlett