søndag, mars 04, 2007

8. mars og sånt

Det stunder mot såkalt LADYFEST igjen.
http://www.ladyfest.no/
Jeg og Jorunn har meldt oss på skrivekurs. Jeg var med på det i fjor også.
Så får vi se hvor mye festing det blir ellers.

Jeg har gått i 8.mars-tog en gang. Ikke no glad i sånn tog-gåing. Fikk skrekken i barndommen da jeg skulle presses inn i de derre fine ekle klærne. Jeg gikk jo endel i defileringstog på haugevis av turnstevner, men da hadde hele laget samme drakter som man kunne skjule seg bak. Det var i Drammen jeg, mutter og Anne fra Stavanger bestemte oss får å bli med i 8. marstoget. Ca 20 år siden. Vi møtte opp ved Globusgården på Strømsø. Var kanskje 100 stykker der. Og så gikk vi over bybrua og bort til teateret. Men det var så flaut da vi gikk over brua. Vi hadde jo politieskorte og alt, men av en eller annen grunn krøp toget opp på FORTAUET (slik at trafikken kunne passere...). Det var en skrekkelig opplevelse!
Så da jeg leste overskriften i Klassekampen i går: 8.marstog for bloggarar, tenkte jeg at det må jo være noe for meg og andre som trives best foran en skjerm...
Her er 8. mars-bloggen: http://0803.sonitus.org/ som da blir liksom et tog... Man kan melde seg på og skrive for bloggen. Eller bare lese, ev kommentere.

2 kommentarer:

  1. Den skal jeg sjekke ut, gitt. Ellers lurte jeg litt på å lure med meg guttehunden vår og gå i alenetog gjennom Sandvika. Vi lever i individualistenes tid, gjør vi ikke? Jeg har gått i 8. marstog på hele 70-og 80-tallet. Nå til dags er det liksom ikke det samme lenger. Carl I. Hagen har kuppa 1. mai og man går i 8.mars-tog for å si at man har rett til å strippe så mye man vil for rødstrømpene. Det arrangeres mingle-fester for damer som vil bli kjent med andre damer som har ambisjoner om noe som har med penger å gjøre Se Selv og i hovedstaden kan alle som vil finne villkvinnen i seg, mingle uten å sutre eller noe sånt.. Se Selv om du ikke tror meg :-)Jeg skal danse salsa den dagen, jeg, og kanskje treffe noen reale kvinnfolk senere, hvis jeg får tid og har bil.

    SvarSlett
  2. Skal feire kvinnedagen med LL å se en mann synge på Torshov... Eneste gang jeg har gått i demotog var når vi demonstrert mot krigen i Irak for en del år siden...når var egentlig det? Men gleder meg i alle fall til Ladyfest med deg ++. neste uke. Lady Jorunn ;)

    SvarSlett