torsdag, mars 08, 2007

8. mars

Gratulerer med dagen!

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen, kjære Nina!

  SvarSlett
 2. Gratulerer, ja. Men ekstra varme tanker til alle de feminister som gjorde seg upopulære for å kjempe frem det vi tross alt har oppnådd av likestilling i dag.

  SvarSlett
 3. Ja, det er mye vi tar for gitt, som ikke var det. Vi skal ikke glemme dem som hadde mot og ofret liv og frihet for at vi har det slik vi har det. Og jeg synes ikke vi skal glemme at det er millioner av kvinner som ikke har det like godt som oss. Mange unge,norske kvinner går rundt og tror kvinnesaken er død, men det er ikke mye som skal til før man ser det med andre øyne, etter min mening. Fattigdom er noe av det som virkelig undertrykker kvinner og forhindrer dem fra å realisere seg som hele mennesker, men rike kvinner kan også lære seg å være litt mer stolte av seg selv!

  SvarSlett
 4. Gratulerer på etterskudd. Min bestemor fikk aldri noen utdannelse, min mor fikk fem barn og begynte i jobb som ufaglært hjelpevernepleier, men tok i en alder av femtifire ett års hjelpevernepleier utdanning, og jobbet til hun ble 67! Jeg fikk fire barn og begynte på faglærerutdanningen da den yngste var to og et halvt, og fullførte hovedfag da han gikk ut av 2.år på videregående. Jeg er stolt av meg selv og takknemlig for at jeg kunne få muligheten(at familien støttet meg) Jeg ser utdanning som et av de viktigste arenaene for kvinners mulighet til å få en anstendig lønn og kunne stå trygt på egne ben. Dette demmer opp for fattigdomsproblematikken og for muligheten til å sette frem krav på egne vegne. "Hvis man lærer en mann å lese vil han holde kunnskapen for seg selv, men lærer du en kvinne å lese vil hun lære det videre til 10 til"(fritt etter et afrikansk ordtak)

  SvarSlett