lørdag, mars 31, 2007

Newtons eple og annen landart i Klæbu


Våren er kommet til Klæbu og resultatene av landart workshopen "ÆØÅ" de hadde der oppe under Kulturuka i Klæbu, 25.08.-03.09.-2006, i er i ferd med å dukke frem under snøen og hentes frem fra lager. Som Matti Reivis "Newton's apple" som vi hadde høytidelig opphengning på sist helg. Kristin Opem har pleiet det i løpet av vinteren og gitt det en omgang lakk så det skal holde seg lenge. Under eplet skal det ligge en liten notatbok med forsidebilde av Munchs "Skriket" på en helle. I den har Matti skrevet litt om prosjektet sitt og så kan folk skrive videre.



Hele landart-prosjektet, mens det var ferskt, ligger dokumentert på http://www.samtidskunst.no/main.html under Prosjekter under ÆØÅ (eller gå rett på HER).
Jeg hadde bare sett bilder av det, inntil forrige helg. Jeg var særlig spent på prosjektet til Juhana Moisander,"Genius Loci - Stedets ånd", hvor han har gravd fra røttene til noen trær som står på toppen av en bakke. Og det innfridde mine forventninger å se det i virkeligheten. Røttene virker dyreaktige, minner meg om drømmemannen min... Davy Jones.

4 kommentarer:

  1. Anonym31.3.07

    Skal si du har opplevd mye på Klæbu! Må sette meg ned og lese alt grundigere, én gang til.

    SvarSlett
  2. Jada, det var litt av vært jeg fikk se i løpet av helga takket være Kristin og vennene hennes.

    SvarSlett
  3. Det er på Klæbu det skjer skjønner jeg (godt det ikke var stridens eple som ble pleiet gjennom vinteren).

    SvarSlett
  4. Det skjer ting på Klæbu også, for å si det sånn. : )

    SvarSlett