tirsdag, juni 20, 2006

Et spill å bli syk av,

skrev Drammens Tidende i helga som var. Ikke om Runescape, Lotto eller spilleautomatene, men spillet om hvor det nye sentralsykehuset i Buskerud skal ligge. I dag, 20. juni, var den store dagen for vedtak om HVOR.
Gullaug i Lier har vært alternativ lenge, men ble trukket i tvil pga mulige trafikkproblemer og at tomta, som er et gammelt industriområde (DYNO), ville koste svært mye å få renset for div forurensning i bakken. Så har Åserud i Nedre Eiker vært oppe. Det vil si på jordet rett overfor der fatter bor. Siden har Ytterkollen, også Nedre Eiker, vært foreslått. Rett over ælva for fatter. Folk som bor på Ytterkollen var nesten 98 % i mot, i følge Ytterkollen velforening, så de er vel glade for dagens avgjørelse. (De 2 % for....) På tampen er også Ytong-området på Hokksund foreslått. Hvor mr Letmolie, grillmester og bedriftseier der, gjerne så for seg nytt sykehus.
MEN I DAG BLE ALTSÅ
GULLAUG
ENSTEMMING VEDTATT PÅ HELSE SØRS STYREMØTE.
Så da blir det nytt sykehus ved Drammen om sikkert endel år (2010-12 ca. Den som lever får se.).
Beliggenheten vil jo bli nydelig. Nede ved Drammensfjorden. Lyst og fint. Det blir forhåpentligvis et vakkert sykehusområde. I hverfall ut fra stedet å regne bør det bli det.
Sist det ble bygget (på) sykehus i Drammen ble det ikke videre pent.... (Se bilde i denne gamle sykehus-artikkelen...) En grå kloss på tvers i dalen. Håper, håper de tar seg sammen og tenker estetikk nå. Det har vel skjedde endel på det området de siste åra. Det bare må bli pent!
Ordfører Rolf Bergersen, var dog skuffet på Nedre Eiker kommunens vegne i dag. Her.
Hovedtillitsvalg i Sykepleier forbundet er glad. "Planen for psykiatrien er at den skal realiseres på Gullaug innen 2012. " Det blir altså et nytt psykiatrisk sykehus der i tillegg til somatisk akuttsykehus for Nedre Buskerud.
Lierordfører Ulla Nævestad var glad på pasientenes vegne.
Sykehuset på Kongsberg skal ikke legges ned, slik mange har fryktet.
Og fatter da? Er han fornøyd? Skuffet?

2 kommentarer:

  1. Fattern21.6.06

    nei skuffet vil jeg ikke si at jeg er, men kansje det hadde vært en fordel og fått sykehuset som nabo pågrunn av sentralisert kloakk og salg av tomter.Når det er sagt vil jeg si at jeg håper eiendomen her på Vinnes vil holdes i familien.Stian nikker og er enig med meg:)

    SvarSlett
  2. Jaja, det eneste håpet om at så skal skje er jo at jeg overtar det......

    SvarSlett