tirsdag, juni 20, 2006

Nordahl & eftf.

et litteraturmagasin som Jung Forlag utgir. Kan bestilles fra sia dems, bare 50 kr, eller kjøpes fra hylla på Norli eller Tronsmo bokhandler i Oslo.
Vi, jeg og Pernille, var på release for det nye nummeret med tema Russisk samtidslitteratur sist fredag kveld. I hagen på Spasibar, Kunstakademiet eller hva det nå heter. Spennende greier. Kjempebra tiltak. Har du no greie på russisk samtidlitteratur...?
Annie Krog var konfransier. Gabriel Michael Vosgraff Moro leste et stykke. (Oddbjørn, poet og forbundsekretær i Steinerskoleforbundet, som vi traff i Spasi-hagen, kunne stolt fortelle at Moros debutbok "365 dager med Ludwig Wittgenstein" på Solum forlag høsten 2003, er basert på en årsoppgave fra Steinerskolen. Lignende tema hadde Moro også i et stykke i Nordahl nr 2 2004 som jeg ble så begeistret for den gang.)
To mer etablerte forfattere var invitert til å lese stykker fra magasinet og de leste også utdrag fra hvert sitt romanprosjekt. Det var Vigdis Hjort som skriver om en akademiker og hennes forhold til en bilselger. Det var en forrykende opplesning! Så kom Thure Erik Lund, leste et stykke om Vasia og de fæle grønne mennene, og så fra sin egen kommende roman om noen guttunger, 1979, Nedre Buskerud, som har bestemt seg for Å GI FAEN! Forrykende! Å, jeg gleder meg til begge disse romanene kommer (til høsten). I mellomtiden skal jeg kose meg med Nordahl & eftf.

5 kommentarer:

 1. Fint med referat: Jeg hadde nemlig tenkt meg dit, men ble sittende fast i et trådløst virvar nettverk. Jeg rakk akkurat å høre litt av Thure. Enda en av mine helter.

  SvarSlett
 2. Ja, det var synd. Jeg meldte jo at det var litt tregt der. De kom igang vel en time etter det som var annonsert. Men du gikk glipp av noe der!

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelig innlegg om Jung og Nordahl! Håper det nye nummeret faller i smak. Morsomt å lese det du skriver. Jeg har tipset de andre i redaksjonen også.

  SvarSlett
 4. Gagga, syns dere har gjort en kjempbra jobb med Nordahl. Dere og magasinet fortjener all skryt.

  SvarSlett
 5. Jeg slutter meg til Gagga og applauderer det hyggelige innlegget.

  SvarSlett