søndag, juni 25, 2006

Poesien ER!

Bergen Offentlige Bibliotek har poesiaksjon gående!

Hurra for dem!

Her kan du finne poetenes egne anbefalinger, i tilfelle du syns det er vanskelig å finne fram i poesijungelen. Hele 40 poeter har kommet med sine anbefalinger hittil. Her får du virkelig det beste av det beste.

Noen av mine favoritter, og dermed anbefalt:
John Ashbery: Ei bølgje.
Inger Christensen: Alfabet.
George Johannesen: Ars moriandi og Ars vivendi.
Inger Elisabeth Hansen: Trask
Tone Hødnebø: alle bøkene hennes...
Torun Borge: alle bøkene....
Litt lokalpatriotisme: Herman Wildenwey (fra Portaas ved Mjøndalen, Nedre Eiker). "Disse vers er ville vekster i en sommer drysset hen...."
Peter Waterhouse: Blomster

Tirsdag 27. juni kl 14 blir det opplesning m m på Bergen Offentlige Bibliotek. Der er ikke vi... Men vi fortsetter vår egen lille aksjon, ikke sant? Ut på biblioteket og låne poesi!

5 kommentarer:

 1. Anonym25.6.06

  Trist å lese at du ble arbeidsløs igjen. Man får ta det gode med det onde, som Von Trier sier...(?) Nå får du i allefall tid til å menge deg med oss andre i bermen og kanskje du får tid til å ta turen til Bærum biblå sammen med meg og Jorunn for å terre selvbetjeningsautomaten? Velkommen skal du være ;-)

  SvarSlett
 2. Jeg har kun lånt en 7-8 bøker en gang etter denne aksjoen satte i igang. De ble i alle fall levert over tiden, uten å få leste et ord. Jeg får gå ut å handle gode gjerninger i dag, så da får jeg ta en tur innom Bekkestua folekbibliotet på vei til Kontoret. Jeg definerer herved også lesing av poesi som kontorrelatert virksomhet.

  SvarSlett
 3. Jeg har bare lånt noen diktsamlinger på skolebibliotektet som er levert tilbake. Må ta meg en tur på Deichmanske så fort jeg er i byen igjen. Fatter har ikke en eneste diktsamling i bokhylla! Han mener at jeg har fått det han hadde.
  Tror jeg skal bruke lista med anbefalinger fra Bergen Offentlige Bibliotek, om det er noe der jeg ikke har fått med meg som kanskje kunne være noe.

  Forresten ang jobb så har jeg en liten stilling på 20 % på handa. Blir nok til at jeg sier ja til det og så får vi se om det baller på seg.

  SvarSlett
 4. "In the early morning rain" frister det til et bibliotekbesøk. Det var forresten en veldig innbydende side de hadde i Bergen, her kunne Deichmanske ha noe å lære. Har ennå de fire jeg lånte, men de er alle lest og fornyet da jeg såvidt unngikk gebyret. Savner en kasse som er tilgjengelig utenom åpningstiden, det er ergerlig å gå bomtur med veska full av bøker. Jeg har forresten en del poesi i hylla fra den gang på 70 tallet da bokklubbene gjorde sitt inntog, og i gyldne øyeblikk skriver jeg ned noen ord selv. Men de ligger stort sett i skuffen.

  SvarSlett
 5. Å, Unni! Du kunne vel lagt ut noen dikt på bloggen din?

  SvarSlett