tirsdag, juni 27, 2006

"Til månen blant annet",

er den nye arbeidstittelen på utstillingen jeg skal ha snart.

Her holder jeg på å lage en primitiv "prototyp" til en månedrakt for en snømann eller helst en snødame.

Dette er den øverste, minste kula. En hjelm.


Her har jeg satt opp en halvkule med nåler som jeg nester sammen på symaskinen. For å få opp formen før jeg syr på lapper. Det er til den mellomste kula.


Lapper sys på slik at det blir et tykt forholdsvis hardt skall. Jeg må sy lappene inni fordi maskinen er montert fast på bordet. Det vil si at jeg ikke kan vri formen over symaskinfoten.


Drakta skal ha åpning foran, så da kunne jeg like godt klippe den opp.


Dette er den nederste, store kula. Her er de to halvkulene sydd og skal monteres sammen. Etterpå vrenger jeg hele formen gjennom et hull i bunnen.


Her er den største kula ferdig.


Fatter, med sin erfarne møbeltapetsererhånd, er behjelpelig med å få montert de tre kulene sammen. Her går det i krumnål. For komplisert å få inn i symaskinen.


Da mangler jeg bare armer. Og en ok måte å få hengt opp månedrakta på.
(klikk på bildene for å se dem litt større)

5 kommentarer:

 1. Hvor får du ideene fra ?! Måtte lese igjennom fremgangsmåten to ganger før jeg skjønte noe som helst (jeg er ingen håndverker ;) Lurt å klikke på bildene for å få dem større. Håper det er moro, fint blir det helt sikkert.

  SvarSlett
 2. Kjempeflott. Ikke glem å sende invitasjon. Er fortsatt i Oslo. Skal til Tøyen i morgen ettermiddag, vi kan ta en prat før det hvis du er på Løkka.

  SvarSlett
 3. Anonym28.6.06

  Så flittig du er! Ikke rart det blir mindre blogging når du har så mye annet morsomt å drive med. Gøy å få et innblikk i prosessen. Særlig for oss som synes symaskiner er noen sinte, motarbeidende monstere man ikke klarer å forstå. Selv ikke etter å ha hatt håndarbeid i 12 år på skolen, to års møbelsnekkerutdannelse med innbakt møbeltapetsering og mye stor og god motivasjon til å sy om gammelt eller sy nytt til små barn. Heia fatter'n til Nina også! Jeg vil gjerne være med i fatters fan-klubb, hvis det er mulig?

  SvarSlett
 4. Samme her. Synes det er utrolig bra at du har fått ham med på laget. Jeg har gått til innkjøp av 4 m. nydelig rødt silkestoff med hvite maskinsydde blomster og klør i fingrene etter å ta fatt. Symaskinen er et jevt redskap. Har sydd klær siden ungdomsskolen.

  SvarSlett
 5. Det er endel jobb å følge opp en blogg også. Fristende å sette seg ved pcen isteden for å sy eller male,.... men på pcen er det mest Runescape det går i. Det er også en jobb å følge opp!
  Men nå til det "virkelige" arbeidet: i dag er det malerier på tapetet. Leiligheten er atelier.

  Det morsomme med denne syinga er at jeg bruker symaskinen til å forme ganske fritt, ikke etter hva skal vi si, anerkjente metoder. Og deilig å kunne fråtse i stoffer uten å tenke på hva de koster eller har kostet.

  Morsomt også at dere har tid til å følge med, nå som det er sommer/ferie og alt. Takk skal dere ha.

  SvarSlett