søndag, juli 23, 2006

Hatten


Hatten som ikke passa! "Så hatten passer..", skulle det hete. Men jeg sydde videre på hatten. Den blei litt for stiv og tung. Konseptet liker jeg; en hatt som kan vris og vrenges og formes etter eget hode.
Her viser mine to utrolig vakre venninner seg frem i hatten (etter utstillingsåpningen på kjøkkenet hjemmet etter rikelig med pappvin og rester av brownieskaka). Får se om jeg går videre med denne ideen. Den fikk ikke være med på utstillingen fordi jeg jobber med å begrense meg. Jeg har nemlig et problem; at jeg er så spredt i uttrykka mine, så jeg måtte prøve å renske opp litt i hvertfall. Og da falt hatten ut. Men den er inne igjen her, for her på bloggen er det ingen begrensninger! (nesten...)

4 kommentarer:

 1. Anonym24.7.06

  Kan du ikke lage en ren hatte-utstilling, da? Og så kan du jo fotografere objekter med hatt og ha fotoutstilling parallellt. Får helt vann på mølla her, jeg... Jeg digger litt sånne konsepter som gardengnome-opplegget i filmen Amelie, der hagenissen blir dratt med rundt i verden og polaroidfotografert.

  SvarSlett
 2. Lisa innomhus på jobbet26.7.06

  Hejsanhejsan! Kanske jag skulle beställa en hatt av dej som passar de flesta och känns så trygg att ha på. Skyddar mot solen, regnet, haglet, snön och vinden + att den har så otroligt fina blå färger! Påminner mig om havet (sjøen)! Behöver titta på något blått! Blått är viktigt, som friheten! Som den blå himmelen utanför fönstret... :)!

  SvarSlett
 3. ... och så var det Anish Kapoor! Hatten påminner mig om att titta in i djupet av det blå hos denna konstnär! Drunkna eller sugas in i det blå! Men dina färger med lager på lager har flera nivåer. Både djupa och grunda. Det finns rum för allt! Tror jag saknar att måla egentligen! Alla spännande färger! Behöver en ateljé nu! Nina? Kjersti? Blir det något av?? ;))

  SvarSlett
 4. Ja, jeg kjenner det rykker nå. Lenge siden jeg hadde atelier. Et smalt, gotisk atelier vil jeg ha, med trapper og avsatser oppover og 6 m under taket, og med industrisymaskin!
  Har vært et par dager i Drammen igjen og sydd et monster. Syns tingene på Blakstad-utstillingen har blitt litt for snille, selv om nesten alle på sett og vis handler om døden.... Eros og Thanatos, Thanatos og Eros.
  Og etter at vi var og så Pirates of the Caribbean, ble jeg enda mer inspirert til å lage noe råere, eklere, mere skrekk, angst, terror, noe chtotonisk er det kanskje jeg vil inn på (igjen ?). Jeg blei helt forelska i Davy Jones, kapteinen på den flyvende hollender, skuta med alle halvdauingene.
  Stian, han metal-nevøen min, informerte om de siste bevegelser i prosjekt ANSUR. Nå er det like før! Og så viste han meg sia til favorittbandet sitt: bal-sagoth og bal-sagoth har en heksalogi gående som heter "The chthonic chronicles". Hm, da kom jeg på Paglia og mine bestrebelser på å lese henne og hennes utlegning av det chthonske i forhold til vestlig kultur i Sexual Personae. For jeg hadde glemt det ordet. Tror det kan være til hjelp med noen ord man kan støtte seg på når man skal lage noe, men det må være det eller de riktige ordene eller begrepene, som sier deg noe om hva du egentlig holder på med.
  Og så fikk jeg lyst til å sy noen piratstøvler i min egen lappeteknikk! Jeg må prøve å sy noen flere hatter også. Senere. Bare at fatter holder på å legge ned verkstedet!
  Fra chthonic.net: chthonic
  (also chthonian) from Greek chthon: earth. Dwelling in or under the earth, related to the underworld or the world of the dead, but also with fertility and crops God tropenatt!

  SvarSlett