mandag, april 03, 2006

Spøk og alvor fra Sápmi med oppland

Om Kautokeino-opprøret 1852, av Roald E. Kristiansen. (Sjekk hans private hjemmeside....)
Som om ikke en hel levvanes ellafantSkavlan på fredagskvelden er nok prommotering av filmen Frii Jimmi, så skal PLURABELLA også bable om den.
Og hva knytter dettana sammen: jo, stemma. Mikkel Gaup har stemma på hele same-mafiaen (Mattis, Ante, Pekki) i Jimmi, og samtidig spellern akkurat nå inn Kautokeino 1852 (se bilder). Men det er Elen som er hovedkarakter i filmen da, spelles av Anni-Kriistina Juuso. Mikael Persbrandt ble drept på jobben første dag. Nils Gaup vant nesten Oscar for Veiviseren, Christopher Nielsen vant Sproing. Å få væla til å henga sammen ække godt, men sirkus blire!
Dem som jobber på gølvet på Jimmy; der ser jeg jammen ryggen på Marianne Selsjord, hu jeg var på kurs hos for 2 år siden: 3D-animasjon med MAYA, (i regi Etterutdanning for kunstnere) som jeg drømmer om å få masse tid til å holde på med en eller annen gang, snart...
Du fåkke anna sirkus enn det andre lager te dæ! For 100 millioner norske kroner (Jimmi) (Kautokeino 55 mill). Hvor mange ganger må hver nordmann se Jimmi for at ellafanten skal betale seg....? Å-å, så smålig...Neidda.
Jeg trur det blir Oscar på Slipp Jimmy fri! Og Oscar på Kautokeino 1852 året etter!
Dem liker sånne samegreier der borte...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar