søndag, mars 26, 2006

Capote....

..filmen var fin den, men vi blei ikke helt rivi med, helt sugd inn. Den lot oss i fred på en måte. Capote, en slags litteraturens Andy Warhol? Andy ga seg ikke. Capote, fikk han dårlig samvittighet etterpå?
Kjente ikke til til Capotes historie fra før. Derfor ble møtet med Harper Lee, hun som skrev "To kill a Mockingbird", en gledelig overraskelse for meg (jeg visste ikke noe om henne heller, bare lest boka, ække helt hekta på å finne ut alt om dem som har skrivi boka eller malt bilde sånn privat) .
Noe jeg ikke skjønte med filmen: Harper Lee er med i begynnelsen som Capotes assistent og er særlig nyttig i å få kontakt og tillit hos lokalbefolkningen, men filmen viser ikke at hun har direkte kontakt med fangene. Hvorfor da telegrammet fra fangene helt på slutten, som er stilet til dem begge, både Capote og Lee? Var Lee mer med enn filmen viser?
Mitt kinofølge mente at Capote blir en syndebukk og de andre, bl.a. Lee går fri, hun snur og får moralske skrupler, og at det er med beregning at han svertes, men ikke hun. Tja, har ikke peil på dette her, men det var sånne ting vi spekulerte over etter filmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar