tirsdag, mars 21, 2006

Vårjevndøgn

Helene Næss skriver så artig i sin spalte i Klassekampen, papirutgaven, hver tirsdag. Om religionsrelaterte emner.
I dag: "Vi er inne i et veldig spesielt døgn, det er vårjevndøgn. Akkurat nå er dag og natt akkurat like lange, altså tolv timer hver, og dette gjelder over hele kloden. I et døgn hersker det fullstendig balanse....osv.....Som med alle andre merkedager, er dette også en fin dag for litt naturmagi.....Og nå som startskuddet går for at lyset vokser seg større enn mørket, samtidig som vegetasjonen gjør seg klar til å vokse, så er dette en god dag for å virkelig inderlig tenke på noe man ønsker at skal vokse seg stort i ens eget liv."
KNIT IT har valgt vårjevndøgn og høstjevndøgn for sin verdensomspennende performance. Performancen finner sted mange steder i verden i dag. Alle deltakerne i sort dress, hvit skjorte, rødt slips. Så står de en time og strikker på et hvitt strikketøy. Er på jobben, kan ikke være med på performance, men jeg kan tenke på dem. Og tenke på andre fine ting jeg vil skal vokse seg stort i mitt liv. Og tenke på at dere skal ha det bra.
Tenk på noe fint i dag du også da!

2 kommentarer:

 1. Har ikke tid til å lese bloggen din nå, men lurer på om du kjenner en hyggelig, men husløs fotograf.
  Eg skriv og skriv, skrevar og stevar litt au.
  Se annonse på min blogg
  http://bolgelengde.blogspot.com/2006/03/ledig-plass-for-grei-fotograf.html
  (hvordan lager man elegant link på comment?)

  SvarSlett
 2. Vet ikke om noen fotograf.
  Skjønner godt at man må skrive av og til også, ikke bare lese...
  Du får blått på lenken ved å bruke a-taggen, skriv den sånn som det står over ruta hvor du skriver kommentaren før adr og etter må du ha slutt-tag, dvs at det må stå /a inni taggen.

  SvarSlett