mandag, mars 27, 2006

FroskenyttBildet øverst fant jeg på bloggen til Raffles Museum of Biodiversity Research, Singapore. Forrige onsdag, 23. mars, holdt Davis P. Bickford et foredrag om yngelpleie hos Microhylid Frogs på New Guinea hvor han beskriver to nyopptagete atferder hos hannfrosk som passer på eller bærer med seg rumpetrolla.
I bildet nederst ser du den seige frosken min bære på to småfrosk som fulgte med et Donaldblad for noen år siden.

6 kommentarer:

 1. Virkelig en vakker frosk du har laget... Nydelig! Håper du har sett på hjemmesiden min at jeg har frosk der wwww.jorunnsolli.com Tok bildet av den en natt jeg var på vei hjem fra en trist kveld på by'n. Men så ble jeg glad når jeg så den sitte helt stille å kikke beundrende på meg -- eller kanskje den bare var stiv av skrekk?

  SvarSlett
 2. Oj, den var kjempefin!
  Jeg legger opp en trykkelenk her jeg.
  Til Jorunns hjemmeside
  Men det er antakelig ei padde, en BUFO BUFO, med alle dem vortene a gett, se i wikipedia, og ikke en Rana Temporaria, en vanlig frosk.
  (Her fant jeg ei liste over hele familien.)

  SvarSlett
 3. Jeg ler :))) Er tydeligvis inne på ditt fagfelt nå. Padda presenterte seg ikke; men fint å vite til neste gang: Bufo, Bufo. Det er en skokk av dem rundt der jeg bor. Lurer på om også padder kan forvandles til prinser?

  SvarSlett
 4. Hverken padder eller frosker kan forvandles til prinser.
  Etter at de er blitt til frosk eller padde forvandles de stort sett til gugge, henholdsvis død frosk og død padde. Noen froskedeler kan forvandles til menneskemat. Mat er egentlig gugge. Fugler, grevling og hoggorm spiser frosk (tror jeg). Kroppen forvandler gugga til kropp. Sånn sett: hvis en prins spiser ei padde tas padda opp og blir til prinsens kropp.

  SvarSlett
 5. Du er så nøktern Nina, men du har vel rett. En gutt i klassen, Magnus, har skrevet om en klissete guggerest av påkjørt frosk han fant på veien. Morsom tekst. Rebecca, en annen jente i klassen er også hekta på frosk. Skrevet dikt om det. Jeg har bare frosk på forsiden av web-en siden fordi den bringer lykke til firmaet mitt. Det gjør den iallfall, ikke sant?

  SvarSlett
 6. Joda, frosk eller padde, men en elg eller ei flue vil bringe firma ditt like mye lykke.

  SvarSlett