torsdag, mars 30, 2006

Utdanningforbundets demonstrasjonsstreik


Utdanningsforbundets medlemer i Nes kommune samlet seg i storsalen i Kultuthuset på Årnes fra kl 12 og utover. Vi gikk i samla flokk til Nes rådhus kl 13 45 hvor lokallagsleder Karen Hansen overbrakte en representant for Nes kommune et brev med våre synpunkter i forhold til det ekstremt dårlige tilbudet ang arbeidstidsavtale som vi har fått av KS. Jeg vil anslå vi var 200 personer. Over det ganske landt var vi 90 000 lærere som demonstrerte i dag!
KS ønsker å oppheve systemet med bunden og ubunden tid. De vil ikke at det skal ligge rammer fra sentralt hold om forholdet mellom undervisningstid og leseplikt. Leseplikt, dvs den tiden som læreren bruker til for- og etterarbeid, som er tid som læreren nå disponerer selv og selv velger når og hvor hun utfører. Hvis dette systemet faller er Utdanningsforbundet redd for at fattige kommuner (og kanskje ikke bare de...) vil presse mest mulig undervisningtimer ut av lærerne og at lærerne får mindre tid til for- og etterarbeid, forberedelser og vurdering. Dette mener vi vil gi dårligere undervisning for elevene. Derfor streiker vi.
Merkelig er det også at KS legger seg på en så provoserende linje nå som en ny reform, Kunnskapsløftet, skal settes ut i livet fra høsten av. For at denne reformen skal bli vellykket trenger man engasjerte og entusiastiske lærere og det får man vel ikke ved å kjøre konfrontasjon i hensikt å presse livskiten ut a folk!

Se div artikler på Utdanningsforbundet:
Lærerne skal undervise mer. Hør om dette på Dagsnytt atten den 29.03 hvor vår Helga Hjeltland debatterer KS' Olav Ulleren. (Ligger på nrks podkast i 3 uker fremover.)
Helhjerta oppslutning om demonstrasjonsstreiken.
Se også dagens leder i Klassekampen.

Skolenes Landsforbund, Musikernes fellesorganisasjon og Folkehøgskolelaget støttet opp om aksjonen. Det samme gjorde Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet.

1 kommentar:

 1. KS mener streiken var ulovlig og bringer den inn for arbeidsretten. Andre mener også den var ulovlig, se Aftenposten Klart ulovlig streik. Samme avis om aksjonen: Uklok streik mot uklokt krav. Og Varsler mer bråk.
  Dagsavisen: Læreraksjonen til retten først til høsten.
  Dagbladet: Aksjonerer for elevenes beste
  Utdanningsforbundet: Rektorar ber KS ta til vitet
  Syns det var en bra aksjon. Vi fikk samlet oss og vist hvor mange vi er. Vi er sterkt misfornøyde i KS' tilbud og vi er kampvillige foran vårens videre forhandlinger.

  SvarSlett