lørdag, mars 18, 2006

PLURABELLA, en utfordring for den etablerte journalistikken....?

Institusjonen Fritt Ord inviterer til møte om blogging nå, mandag 20. mars. Hun VamPus-dama, hun høyre-feministen, er med som bloggeraktivist.
Overskrift: Blogging - en kritisk utfording for den etablerte journalistikken?
Sitat: "Bloggene representerer en ny type offentlighet uavhengig av tradisjonelle nyhetsmedier.
Samtidig er de en utfordring for den etablerte journalistikken i konkurransen om nyheter og tolkninger av det som skjer. Bloggene kan representere alternativ informasjon, men kan også være et våpen som brukes til propaganda og desinformasjon. Innlederne vil drøfte "blogging" både som motkultur, kommersielt satsingsområde og kildekritisk utfordring for seriøs journalistikk."


PLURABELLA-nyhet: PLURABELLA melder at etter flere uker uten taklys på soverommet hennes er nå mangelen utbedret. Hun trodde det bare var å skifte pære, men ved nærmere undersøkelse viste det seg at problemet var av en mer komplisert art. Opphenget begynte å bli dårlig. Skruen var i ferd med å løsne fra gipsen. Hun måtte ta ned hele lampa. En større ulykke ble dermed avverget og hun slapp å få den samme uhyggelige opplevelsen hun fikk for noen år siden da hun sov på det lille soverommet. Midt på natta løsnet taklampa, slang seg i ledningen, smalt i veggen og knuste.
Hun vurderte flere løsninger: lage nytt oppheng på nesten sammen sted, henge lampa på veggen, finne en annen lampe. Hun hadde ingen ledige lamper. Flytte ei lampe? Sommerfugllampa i stua bruker hun aldri fordi bryteren virker ikke og støpselet sitter så hard fast i kontakten at PLURABELLA ikke orker å dra den ut og stikke den inn for å slå av og på.
Hun bestemte seg for å flytte sommerfugllampa fra stua til soverommet. Prøvde den først på veggen. Men det er en sommerfugl, den kan jo fly, tenkte PLURABELLA. Så hun lagde oppheng i taket og hang den i en ståltråd litt ut i rommet. Lys på rommet som kan slås av og på med bryteren rett ved døra!


14 kommentarer:

 1. Sååå vakkert plurabella...nesten så jeg blir rört. Håper jeg kan ta med meg en flaske vin til deg og beskue din vakre sommerfugl lampe en dag. Jeg lover å ikke snakke hele tiden. for det har jo gått opp for meg at vi har fått to örer og en munn...og jeg begynner å skjönne hvorfor. Desuten vil jeg at det skal gå gjetord om hvor utrolig god jeg er til å lytte. at folk skal stå ved kisten min med en tårer i öyekroken, og hviske klagende til hverandre: "Hvem skal nå lytte? til våre sjeleige plager og pinsler, benpiplers gangen, og lykkelige selvtilfredse historer, nå når dette megaöret har lagt på röret."
  Her skulle du ha vöri Nina. Det er på Biskob Arnö det skjer. Klem, fra en solstråle :-)
  P.S. Les Stig Sterbakkes "Kapital" det skal veffal jeg.

  SvarSlett
 2. Jasså, dem har internett der borte i Sverige også...
  Sommerfugllampa er på soverrommet, du ser den best fra senga...du og meg i senga med en flaske vin og en lysende sommerfugl i hjørnet... Var og så "Brokeback Mountain" i går og i natt hadde jeg ganske eksplisitte homoerotiske drømmer.. Faktisk drømte jeg om meg og en som heter Jorunn, men det var Jorunn som gikk i klassen på barneskolen.
  Unnskyld meg, jeg tenker koffert i dag. Bare kom med vinflaska di du.
  P.S. Hvorfor skal jeg lese "Kapital"?

  SvarSlett
 3. Jag skrattar (av ditt svar:). Du er noe for deg selv. Noe jeg forøvrig har gjort i hele dag: Fire timer har jeg tilbrakt på Arlanda flyplass i dag: En morsom (& sjelsettende opplevelse, tror jeg nok jeg vil karakterisere den som, når jeg en gang i fremtiden vil skue tilbake på denne dagen) Vi får ta en prat om Stig Sæterbakkens (ikke Sterbakkes :-) "Kapital". Han leste fra den på Biskop Arnø. Virket ustyrtelig bra; en illsint monolog. Sæterbakken liker for øvrig ”Nedstörtad ängel” veldig godt. Så dere har noe felles der. Den MÅ jeg virkelig få lest. Ha du smakt Jägermaister? De gikk etter hvert tom på flyplass kafeen. Fortsett og drøm våte drømmer, du.

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. "Styrtet engel". Monsterromantikk. Stryking med fjær på kinn. Skjulte konjakkflasker. Blind tillitt til barnemordere. Speiling i isflak. Speil som smelter. Snakkende gipshoder. Store føflekker. Sinnsykehus. Sirkus. Ørken. Teater. Sverige. Egentlig en ganske klissete historie. Liker du "Elefantmannen" (David Lynch) liker du denne.

  SvarSlett
 6. Høres lovende ut ;} Jeg skal kjøpe boka på Trondsmo i dag... uoversatt. I morgen drar jeg til Bø; håper å få skrevet en del. Det skal bli så moro atte, med en ny vår 2006. Er ferdig i Bø i begynnelsen av mai og da skal jeg slippe nevrosene fri. Hvis helsa holder, skal jeg lese på Volapük 1. april.

  SvarSlett
 7. Ja, da må vi komme å høre på deg. Stå på, Jorunn!

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 9. Det ble visst 7. april i stedet. Og kom bare hvis du gidder og orker... Du også: må stå på! Lykken står den kjekke bi ;]

  SvarSlett
 10. Uansett når det blir så skal du få gratis annonse her på bloggen min! Heldiggris.

  SvarSlett
 11. Ingenting er gratis...har ikke foreldrene dine fortalt deg det?
  Det står lørdag 7.april, og stemmer itte.
  http://www.pluto.no/doogie/volapuk/
  Miss piggy...live
  p.s. Det hadde vært moro om du kunne lest noe også (jeg kan gjerne spørre :) Hadde vel vært moro (spørsmålstegn)

  SvarSlett
 12. Ser dem har retta det opp til 8. april.
  Tror det blir litt tøft for meg å få til noen lesning nå.
  Skal prøve å få i stand noe til Høstutstillinga, så jeg må bruke hue mitt på det. Søknadsfrist 21. april. Men tusen takk for at du spør. Jeg kommer i hvertfall for å høre på deg.

  SvarSlett
 13. Anonym30.3.06

  Duverden. Her var det mye seng og sommerfugl. Men sånn er det vel på svensk. Kor går det med det samiske da? Er det bare reinlav og mygg?

  SvarSlett
 14. Når du tenker på svensk blir alt anderledes, akkurat som når du tuner inn hjernen på samekanalen. Da blir det margebein og myggolje, ja. Flere samenyheter kommer snart!
  Jeg skiller ellers ikke mellom mygg og sommerfugl. En mygg eller en sommerfugl i lavvoen; samma for meg.
  DIKT/SANG PÅ SAMISK:
  Cuoika (det betyr mygg)
  Mu oambelli
  cuioka lea birra surrame
  Lea aktonas lávlla
  Letne dusse moai
  mun sealggálassii
  Lea aktonas lávlla
  Son ovttaidnásas
  seainni vuostá
  mas ii minstarge

  ( Niko Valkeapãä synger den på den første plata si som han fikk Spellemansprisen for.
  PS. Fikk ikke til alle samebokstavene på pcen...)

  SvarSlett