onsdag, mars 29, 2006

Human-Etisk Forbund er 50 år

og i Oslo feires det i en hel uke fra 1. april.
Det begynner med stor mottakelse i Oslo rådhus med gjester fra kongehuset (jaja) og regjeringa lørdag kl 14, og fortsetter utover i uka med diverse arrangementer i Humanismens Hus, St. Olavsgt 27.

Fra Norges først borgelige
konfirmasjon, 1951, Aulaen.
For eksempel kåserer Levi Fragell om sine mange år i HEF, onsdag kl 19. Fragell var også president i IHEU fra 1988 til 2003, er nå formann i IHEU’s Committee for Growth and Development. Han var nylig med og startet "Humanistiske sosialdemokrater" i Arbeiderpartiet.

I forbindelse med jubileet har Humanist Forlag utgitt en bok om Human-etisk Forbunds historie: Paul Knutsen, "LIVET FØR DØDEN Human-Etisk Forbund 1956-2006" . Har kjøptn, men kanskje jeg går å hører på Levi for å få historia auditivt servert av kilden selv. Hakke vært medlem så veldig lenge, så jeg kan ikke historia på fingra akkurat....
Sitat fra Vårt Land 21. mars: "I forhold til folketallet finnes det ikke noe land i verden som har så mange medlemmer i en ikke-religiøs livsynsbevegelse. [ca 70 000] Når Paul Knutsen skal forklare denne enestående norske suksessen, så fordeler han æren nokså likelig mellom kristenfolket, staten og Levi Fragell."

I uke 12 gikk FRIHETSAKSJONEN, humanistenes innsamlingsaksjon til inntekt for HAMUs prosjekter i delstaten Andhra Pradesh i India. Blandt annet til rehabilitering av tempelprostituerte, joginer: "Indias joginer er kvinner som ble gitt til tempelguden som barn. Som gudens hustru må de yte seksuelle tjenester til hele landsbyen."
Det går selvfølgelig an å gi til HAMU utenom aksjonen.
Hvis du ikke har meldt deg inn i HEF, kan du finne skjemaer og sånt her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar