fredag, mars 31, 2006

Ticker: FUNCOM igjen

Det har vært en spennende uke på børsen for FUNCOM-aksjen. Den stuper! roptes det og den var vel nede i 27 kr. Men nå er den på vei opp igjen. Is i magan...
Hegnaronline kan du klikke deg inn på tickerlista på debattforumet og se hva som blir og har blitt diskutert om aksja der. Mye spekulasjoner om oppfølgern til spillet Den Lengste Reisen, som heter Drømmefall, kommer til å bli noen suksess eller ei. Den lengste reisen kom ut i år 2000. Og det er spekulasjoner om FUNCOMs neste lansering, Age of Conan, kommer til å bli utsatt, om aksjemarkedet orker å vente så lenge, om aksja kommer til å dale når ingenting skjer.
Drømmefall, eller Dreamfall, kommer på markedet i USA 17. april, i Norge 20. april. For eksempel på gamezone.no kan du forhåndsbestille spillet til kr 379. Det har jeg gjort! Gamla har slått seg på pc-spill! Jeg skaffa meg det forrige spillet for å finne ut litt om detta herane, og har vært med April Ryan på, ja, den lengste reisen. Det står på coveret: 50 timers spilletid. MyGod, jeg håper ikke jeg har brukt 50 timer i Stark og i Arcadia..... Uansett, jeg er klar for nye eventyr. April Ryan, 18-år gammel kunststudent, det var i det forrige spillet og siden det er seks år siden det kom, så har det skjedd mye med April i mellomtida. Nå er hun en voksen og desillusjonert kvinne...... Denne gangen er det tre personer du kan følge i spillet, i det forrige var det bare April. Hun er så søt! 50 % av publikum på forrige spill var kvinner. Ikke særlig mye blod som spruter. Kanskje det blir mere blod nå. Kian, soldier, apostle, assassin, er en av de nye figurene. Zoë, en 20 år gammel bioingeniørstudent er hovedpersonen denne gangen .
Se f.eks. ign.com for mer om spillet, bilder, videosnutter, omtaler, siste fra 29.03.
Se på bloggen joystick.
Tror jeg kan glede meg......
PS. FUNCOM fikk i 2004 1,6 mill i støtte av Norsk Filmfond til Drømmefall. Men det har kosta no sånt som 30 mill å produsere det (tror jeg).
PS. Nå kan det kanskje virke som om jeg er tungt inne her.... La oss si det sånn: hvis Oslo børs er Finnmarksvidda en varm og våt sommerdag, da er jeg et støvkorn på den minste myggens vinge.

9 kommentarer:

 1. gammel mann31.3.06

  Du tar feil, du er ikke et støvkorn på den minste myggens vinge. Husk hva jesus sa da han vandret på vår arme jord "de siste skal bli de første og de minste skal bli de største" Dette gjelder selvsagt også på Finnmarksvidda God Helg! hilsen fra din støvete fader.

  SvarSlett
 2. Takk for det pappa. Vi får vel være (delvis) fornøyde med det vi er og hvor vi er.
  God helg til deg også.
  Gratulerer med debut i bloggosfæren!

  SvarSlett
 3. Dreamfall lanseres på samme dag som Hitler har fødselsdag. Tilfeldig?

  SvarSlett
 4. Fin metafor. Finnmarksvidda = børsen. Håper du får skrevet noe annet enn blogg også! Hyggelig å hilse på faren din forresten. Vil gjerne møte deg til sommeren sånn at du kan forklare meg litt om aksjer og hvordan det funker (serriøst). Det er helt samisk for meg.
  Det er flere grunner til at jeg gleder meg til å komme tilbake til sivilisasjonen. Begynner å få dosen med det sagnomsuste distriktsnorge. Men kanskje mest for det er i Oslo og Akerhus jeg har venna mine.

  SvarSlett
 5. Hva med Volapük til helga? Kommer du til O for å lese da? Fordi da hadde jeg tenkt å komme og høre på.

  SvarSlett
 6. Lanseringsdatoen er vel heller fordi da ble Gro Harlem Bruntland født (i følge lista).
  Men var ikke Charlie Chaplin og Hitler født på samme dag, samme år?

  SvarSlett
 7. Her finner du om Den lengste reisen i Wikipedia.

  SvarSlett
 8. Jeg leser på Volapük på lørdag 8. hvis helsa holder :-) Men kommer ikke til å gjøre my ut av mei så jeg håper dere kommer av andre grunner også. Høre på de andre + feste litt. Ivæffal veldig hyggelig om du kommer :-]]]
  http://www.pluto.no/doogie/volapuk/mk.kveld/april1_mk2006.htm (den er ikke ferdig oppdatert)
  p.s. Jeg er ikke gift med Gro, men med en mann som har bursdag samme dag som han.

  SvarSlett
 9. som HENNE (Gro) mener jeg. Gå inn å sjekk cv-en min på Volapuk :-)
  Ha-ha. Visste ikke at han skulle sitere meg ordrett. Moro!
  Du får lese dine merkelige historier en dag du også.
  Har gitt opp å lære linkelaging. Hodet er fullt av dekonstruktivisme og Derrida nå før eksamen. http://www.pluto.no/doogie/volapuk/mk.kveld/april1_mk2006.htm

  SvarSlett